Tereza Janíková Gondková

Dance is the deepest meditation possible 100×160

26.302 

Dance is the deepest meditation possible. OSHO

Acrylics on primed canvas

 

100×160

A tak když si vzpomenu na svou první rozlučku se svobodou, bylo nás asi 5 a šly jsme po dvou skleničkách vína ve 12 spát. Jinými slovy, do nějakých 27 let jsem byla opravdu velenudná bytost. Jednoduše jsem se neuměla bavit. Moji nejlepší kamarádi Týna s Michalem si ze mě stále dělali srandu, protože jsem jim říkala „ já už to mám za sebou !“

To jsem ale nevěděla, co přijde po mém rozvodu z prvního manželství. V jiném příběhu k obrazu „A certain darkness is needed to see the stars“ jsem s vámi sdílela svůj příběh o závislostech a o experimentování s dalšími substancemi. Vyprávěla jsem vám také o tom, co vše mi tahle zkušenost v mém životě vzala.

Teď bych se na to podívala trochu z jiné perspektivy. Slyšela jsem od jedné ženy, že experimentování s různými substancemi nás dovede na úroveň frekvence dané látky, na kterou bychom se normálně nedostali. Tyto frekvence pro nás mohou být učitely. Pozor! Ale jen do té doby než nás začnou ovládat. Pak je to celkem problém.

Na těchto odlišných frekvencích se mé tělo a mysl dostalo blíž k mé podstatě bytí. Otevřelo a znovuobjevilo mou přirozenou divokost a hravost, kterou jsem z nějakého důvodu uvnitř ušlapovala desítky let. Mé verbální i neverbální projevy nabyly na autenticitě a uvolněnosti. Mé tělo se najednou umělo vlnit a ponořit do pohybů, které jsem si předtím nedokázala představit a dovolit.

Po zbavení se všech závislostí zůstala díky bohu jen paměť a zkušenost dané frekvence, která mě dovedla k opravdovosti projevu. Naučila mě například jak si užít extatický tanec za střízliva a nechat se vést svým vnitřním tanečníkem, jak říká @Petr z @orlickyeecstatic . Teď vnímám tanec jako jednu z nejblahodárnějších aktivit života vůbec.

Related products