Důvod je jednoduchý a zřejmý, ale odpověď na něj je poměrně složitá. Dovolte mi, abych vám ji vysvětlila. Protože Česká republika byla ve 20. století dlouho v totalitním režimu, ztratili jsme smysl pro kvalitu potravin. V tomto období byla otázka ceny důležitější než kvalita. Všechny tradiční moučníky se přetvořily v obyčejné levné prázdné sladkosti.
Moje máma v tom vidí příležitost začít vyrábět kvalitní produkty. A tak začala s dorty. Když mi bylo 18 let, převzali jsme s bratrem její podnikání a pokračovali v její cestě.
Francouzské dezerty jsou základem pro všechny druhy dezertů. Řekla bych, že je téměř nezbytné dodržovat některé jejich postupy, abyste připravili dobrý dezert. Francouzské techniky jsem začala používat i v našich dortech. Po nějaké době mi to ale přestalo stačit.
Nejbližší způsob, jak Čechům ukázat něco z francouzských dezertů, byl eclair díky svému těstovému základu choux. Z chouxového těsta vyrábíme i náš nejtradičnější český moučník Větrník. Lidé ho opravdu milují, takže to byl snadný způsob, jak je pozvat na eclairs. Od té doby jsem vymyslela mnoho příchutí,nejprodávanější jsou pistáciové a malinové a lískooříškové, čokoládové a se sýrem mascarpone. Na francouzském těstě choux miluji "craquelin", křupavou vrstvu na povrchu, která se v českém těstě nepoužívá.